" id="extra">
Winkelmandje

Time-out

Uiteraard mag u verwachten dat Barry Emons innoveert op het gebied van time-out/TAVA ruimtes. TAVA staat voor Tijdelijke Afzondering van Aandacht of Aanmoediging. Time-out- of afzonderingsruimtes zijn helaas nog steeds noodzakelijk om mensen weer tot rust te kunnen brengen. Vloer, wanden en meubilair dienen absoluut zacht, maar eveneens ongelooflijk sterk te zijn. Scheuren, trekken, bonken enzovoorts: het moet er tegen kunnen. Wij kiezen hierbij voor schuimstof panelen omkleed met bisonyl. U kunt kiezen voor panelen of een geheel gladde wand met de hoeknaden gekit.

We hebben tientallen van deze ruimtes getekend en gebouwd. Ze zijn geen van alle hetzelfde dus time-out ruimtes zijn altijd maatwerk aanpassingen. Hierdoor hebben wij inmiddels voldoende ervaring verzameld om voor elke ruimte een goede "zacht-sterke" oplossing te vinden. Een ruimte kunnen wij in 4 weken opleveren. De voorbereiding van de ruimte vindt plaats bij ons zodat u minimaal last heeft van de werkzaamheden.

Safespace time-out/TAVA
Het is niet altijd nodig om een vaste time-out ruimte te maken voor een afzonderingsbehoefte. Een Safespace kan ook heel goed voorzien en kan bovendien mee verhuizen. Een Safespace (van 1 x2m tot 3 x 3m)  is een ruimte in een ruimte. De constructie is van gecoat staal en daar binnen is met bisonyl een complete kamer geconstrueerd. De bewoner kan absoluut niet bij het staal komen en heeft een zeer veilige eigen omgeving. De ruimte is zeer sterk en geeft geen weerstand. Dat is erg belangrijk voor mensen die “bonkgedrag” vertonen. Zij zijn op zoek naar weerstand en vinden dat ook bij een gewone gepolsterde uitraaskamer. Vandaar dat een Safespace veelvuldig is ingezet bij mensen die bonken of automutileren. Een Safespace kan ook worden afgebroken en elders weer worden opgezet. Een Safespace mag nooit worden ingezet om iemand op te sluiten, het is een veilige ruimte voor de cliënt en die moet dat ook zo ervaren. Dat zullen onze adviseurs ook altijd toelichten bij ouders/begeleiders.

Een Safespace en aanverwante artikelen zijn te koop en te huur. Om zeker te zijn dat de oplossing ook gaat werken kan een Safespace ook worden uitgeprobeerd. Dit noemen wij “zicht”. Hieraan zijn minimale kosten verbonden. Een Safespace (BE03015) van 2 x 2 meter is er al vanaf: 7.199 ex 21% btw.

Time-out meubels
Kijk ook eens onder de categorie time-out meubels voor speciale banken en stoelen die u veilig kunt gebruiken. Deze schuimstof meubels zijn uitgevoerd zonder rits en daardoor zeer geschikt voor in een time-outruimte. Ze zijn sterk maar ongevaarlijk voor cliënt of begeleider. 

Bel of mail ons wanneer er noodzaak is om tot aanschaf van een dergelijke ruimte over te gaan. Een goed advies, gekoppeld aan een offerte en tekening van de kamer is vanzelfsprekend volledig kosteloos en vrijblijvend.